Bitpanda: kriptovaluta vásárlás (pl. Bitcoin vásárlás) olcsón és biztonságosan (Magyarországról)

Ha kriptovaluta vásárláson töröd a fejed, pl. Bitcoin vásárlás vagy Ethereum vásárlás előtt állsz, akkor két dolgot mindenképpen végig kell gondolnod. Hogyan lesz ez a legbiztonságosabb és a legolcsóbb. Szerencsére van egy olyan megoldás, ami mindkettő kérdésre tökéletes választ ad. Ez a Bitpanda!

Ebben a cikkben lépésről lépésre végigvezetünk a kriptovásárlási folyamaton és megmutatjuk, hogy hogyan tudsz a Bitpanda-val olcsón és biztonságosan vásárolni.

FIGYELEM! Az ebben a cikkben leírt információk tájékoztató jellegűek és semmi esetre sem minősülnek befektetési tanácsnak. Minden olvasó a saját döntéseiért felelős. Ezzel együtt szerkesztőségünk mindenkit buzdít arra, hogy mindenki alaposan mérje fel minden potenciális befektetése teljes kockázatát és ne feledje, hogy jelenleg a kriptó-befektetések kiemelten kockázatos befektetésnek számítanak. Az aranyszabály: sose kockáztass több pénzt, mint amennyit hajlandó vagy elveszíteni. A cikk írója semmilyen felelősséget nem vállal az olvasó esetleges veszteségeiért. A cikk promóciós linkeket tartalmaz.

Vásárolj kriptót olcsón Bitpanda-n és tárold biztonságosan (7 lépés)

A folyamat 7 lépésből áll. Ezt kifejtjük a cikkben részletesen is, de itt az összefoglalás. (Megjegyzés némelyik lépés nem kötelező.) Figyelem! Azért van ennyi lépés, mert bizonyos platformokon ingyen lehet váltani/utalni. Kikísérleteztük, így lehet a legolcsóbban hozzájutni a Bitcoin-unkhoz vagy Ethereum-onkhoz vagy egyéb altcoin-okhoz. Íme:

 1. Regisztrálj Bitpanda-ra. (Ha a mi linkünkkel regisztrálsz, kapsz €10 bónuszt is, ha €25 értékben veszel náluk kriptót.)
 2. Töltsd fel a befektetni kívánt összeget Revolutra! (Ha nincs Revolutod, regisztrálj itt.)
 3. Revolut-on váltsd át középárfolyamon a Forint feltöltésedet Euróra!
 4. Revolut-ról utald át a pénzed Transferwise-ra!
 5. Transferwise kártyával töltsd fel a Bitpanda egyenlegedet!
 6. A Bitpanda-n vásárolj kedvedre kriptót (vagy akár ETF-eket), több mint 1000 elérhető termék van már náluk!
 7. Ha kriptót vettél, akkor a maximális biztonság érdekében erősen ajánljuk, hogy Bitpanda-ról tedd ki egy hidegtárcára a megvett eszközöket. Javaslat: egy Ledger Nano-ra.

Íme a részletek:

1. Regisztrált Bitpanda-ra! (Miért a Bitpanda? Biztonság!)

Ha szeretnél regisztrálni a Bitpanda-ra ezzel a linkkel 10 Eurót kapsz, miután €25 Euró értékben veszel crypto-t a platformon: https://www.bitpanda.com/ (A regisztráció után egyéb bónuszok is elérhetővé válnak!)

Nagyon sok kriptovalutaváltó cég létezik a világon. Vannak centralizált és decentralizált lehetőségek.

A Bitpanda ezek közül az egyik legbiztonságosabb megoldás. Miért?

 • Egy osztrák, ténylegesen Ausztriában bejegyzett, ténylegesen létező cégről van szó. (Nem off-shore, mint a legtöbb ilyen cég, semmi szürkezóna.)
 • Európai szabályozás vonatkozik rá. Így EU-s ügyfélként extra biztonságot élvezünk.
 • Osztrák precizitás és tövénytisztelet jellemzi a céget.

Mégegyszer: kriptóban a biztonság és az alacsony-váltási díjak a legfontosabbak. A biztonság ezúton már megvan. Nézzük, hogy csökkentsük a váltási díjainkat a minimálisra!

2. Töltsd fel a befektetni kívánt forint-alapú összeget Revolutra! (Miért a Revolut? Mert olcsó!)

Ha közvetlenül a Bitpanda-ra töltenéd a pénzedet, akkor bizony csúfos váltási díjakkal kéne számolnod, amikor forintból Euróba váltod a pénzed. Ez 1.5%-tól, akár 3-4%-ig is terjedhet… De még több lehet, attól függően, hogy hol váltasz. A Revoluton a váltás kvázi ingyenes (középárfolyamon történik).

A Revolut kártya feltöltése is ingyenes.

Ezért eddig 0 Ft a költségünk! Szuper! (Ígértük, hogy olcsó és biztonságos lesz! 🙂

Ha még nincs Revolut fiókod, regisztrálj egyet itt. Ha ezt a linket használod, bónuszt is kaphatsz! A bónuszok folyamatosan változnak, de a cikk írásának pillanatában akár pár ezer forint ingyen pénzt is kaphatsz az új Revolut számládra!

3. Revolut-on váltsd át középárfolyamon a Forint feltöltésedet Euróra!

Ahogy említettük a költségek csökkentésére törekszünk: olcsón akarunk kriptót venni! A Revolut pedig középárfolyamon vált.

Viszont, nagyon figyelj rá, hogy ez csak hétköznap igaz. Hétvégén 1% költséget felszámolnak!

Illetve van egy bizonyos havi limit, ami felett már Revolut Pro-ba kell kapcsolni, hogy ingyenesen tudj váltani. A többségnek erre nem lesz szüksége.

Mostmár Euróban van a pénzünk — továbbra is 0 Ft volt az eddigi költségünk!

4. Revolut-ról utald át a pénzed Transferwise-ra!

Figyelem! Az első 3 lépés eddig csak arról szól, hogy a forintból euróba váltás költségét megspórold.

Ha ez téged nem érdekel — vagy éppen már most Euro-ban van a pénzed valamilyen bankban, vagy akár épp Transferwise-on, akkor jó vagy és az első három lépést kihagyhatod!

Ha nem, akkor Revolut-ról indíts egy Euró-alapú utalást Transferwise-ra. Ez szintén 100%-ig ingyenes és azonalli.

Miért kell ez? Mert a Revolut ingyenesen vált Forintot Euróra — de sajnos nem lehet róla Bitpanda-ba utalni a pénzt. (Valami olyasmit ír, hogy nem támogatja a kriptovaluta váltókhoz való utalást.)

A Transferwise engedi a Bitpanda-ra való feltöltést kártyával, de itt pénzbe került volna az utalás. Így a Transferwise-nak és a Revolut-nak is az előnyeit használjuk ki!

Mostmár a Transferwise számládon van a pénz. A költséged továbbra is 0 Ft!

Megjegyzés: A Transferwise és a Revolut is biztonságos szolgáltatásnak számít. És ne feledd, rajtuk csak “átmegy” a pénzünk, nem tároljuk ott — tehát továbbra is igaz, amit ígértünk: egyáltalán nincs veszélyben a tőkénk.

5. A Transferwise kártyával töltsd fel a Bitpanda egyenlegedet! (Nem 0 Ft, de még mindig az olcsó kategória.)

Mostmár a célegyenesben vagyunk.

A Transferwise kártyával töltsd fel a Bitpanda egyenlegedet. Ha nagyon biztonsági játékos vagy, akkor csinálj egy ingyenes virtuális bankkártyát Transferwise-ban és azzal csináld a feltöltést.

Figyelem, a Bitpanda fiók felötltésének van költsége! Eddig erre sajnos nem találtunk semmilyen módot, hogy meg lehessen úszni. A díj 1.5%-1.8% kártyadíj — attól függően, hogy mikor és milyen szolgáltatáson keresztül töltjük fel a Bitpanda fiókunkat.

Megjegyzés: ennél olcsóbb feltöltési lehetőséget nem nagyon találsz egyéb kriptótőzsdéken sem. Biztonságosabbat meg aztán tuti nem. Sajnos ezt a költséget le kell nyelni.

Bitpanda befizetés

Mégegyszer — ez a kártyahasználati díj. Lehetetlen megkerülni. Legalábbis mi nem találtuk meg. De ha neked van tuti tipped, ne kímélj! : )

Ha még nincs Bitpanda fiókod, akkor regisztrálj egyet:

Ha szeretnél regisztrálni a Bitpanda-ra ezzel a linkkel 10 Eurót kapsz, miután €25 Euró értékben veszel crypto-t a platformon: https://www.bitpanda.com/ (A regisztráció után egyéb bónuszok is elérhetővé válnak!)

6. A Bitpanda-n vásárolj kedvedre kriptót: Bitcoin-t, Ethereum-ot, Dogecoin-t, stb. (vagy akár ETF-eket is)

A Bitpanda-n már több, mint 1000 termék érhető el.

Ebből 60+ kriptovaluta: Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Tether, Cardano, Solana… és gyakorlatilag minden fontosabb altcoin.

A kezelőfelület nagyon egyszerű, ám jó tudni, hogy az Euróból kriptó váltásnak is van költsége!

Ez körülbelül ~1-1.5%. Folyamatosan változik. De mindig kiírja vásárlásnál!

Ez egy másik érv a Bitpanda mellett! 100%-os transzparencia. Nincsenek meglepetés díjak.

Ha szeretnél regisztrálni a Bitpanda-ra ezzel a linkkel 10 Eurót kapsz, miután €25 Euró értékben veszel crypto-t a platformon: https://www.bitpanda.com/ (A regisztráció után egyéb bónuszok is elérhetővé válnak!)

Pro tipp: ha egy kicsit olcsóbb váltási díjakat akarsz, akkor próbáld ki a Bitpanda Pro-t is. Ott alacsonyabbak a díjak, cserébe bonyolultabb a felület és kicsit kevesebb az elérhető kriptó. A te döntésed!

Innentől elvileg meg is vagy. Meg van a kriptód, lehet napra nap nézegetni, hogy gazdagodsz vagy épp szegényedsz! 😉

Nade, ha igazi beton-biztonságra vágysz, még egy lépéssel tovább mehetsz…

7) Bitpanda-ról tedd ki egy hidegtárcára a megvett eszközöket. Javaslat: egy Ledger Nano-ra.

Az utolsó lépés, hogy Bitpanda-ról kiutalod a megvett kriptódat egy hidegtárcába. Az a legbiztonságosabb dolog, amin tárolhatod a Bitcoin-odat, ETH-dat, stb…

Mi a Ledger Nano nevűt használjuk (olyan mint egy pendrive kb), ezen reálisan 4-6 féle kriptót tudsz egyszerre tárolni. A Ledger Nano-t magát is érdemes egy 100%-ig megbízható forrásból venni, ami ugye nem más, mint a gyártó maga. Itt a honlapjuk.

A Ledger Nano-ra tekinthetsz egyfajta digitális széfként, amiben a kriptódat tárolod. Ha így teszel, a hacker-ek nem érik el a kriptótárcádat és ha valamiért a Bitpanda nem lenne elérhető (vagy csődbe menne) akkor is a kriptód nálad marad. A Ledger-rel tehát azt a minimális partnerkockázatot is eliminálhatod. Vagy legalábbis kb 0.00001%-ra csökkentheted.

A lényeg, hogy ez a hidegtárca vonal a nyerő. Körültekintéssel kvázi 100% biztonságot ad.

Hogy értsd: a Coinbase, Revolut, Bitpanda-s kriptó-tárcákban az a gond, hogy van mindig partnerkockázat. Hiába megbízható és nagy cégekről beszélünk, a hidegtárca biztonságát semmi sem veri.

Mire kell a Ledger Nano-nál figyelni.

 • Ha a Ledger Nano-dat, ha elveszíted, akkor elvileg elbukhatod a rajta levő kriptódat. Erre van megoldás. A Ledger automatikusan gyárt neked egy 24-szavas jelszót, amivel a Ledger-ed nélkül is vissza tudod szerezni a kriptódat. (Ezt install-álásnál elmagyarázza a Ledger automatikusan). A legjobb, ha ezt a 24 szót leírod egy papírra, felvágod 2-3-4 felé és elrejted 2-3-4 külön helyre. Esetleg megcsinálhatod ezt többször is. Így kvázi 100%osan biztosítva vagy lopás és Ledger-elvesztés ellen is.

És mégegy dolog a Ledger-re való kiutalásnak is van költsége! Ez nagyon függ attól, hogy mikor, mit és mennyit utalsz. (Ez már kvázi kriptó-tranzakció, tehát attól függ a költség, hogy milyen az adott kritovaluta utalási megoldása. Pl. LTC-t utalni olcsó és gyors — de BTC-t általában lassabb és drágább. De a BTCnél attól is függ az ár, hogy mekkora a forgalom a BTC hálózaton. Tehát mondjuk olyankor utalj, amikor várhatóan kevesebben utalnak mások… Pl. hétvégén, vagy amikor esnek az árak és senki nem akar venni, stb, stb. De ez már egy másik történet.)

Összefoglalás

Kb ennyi.

Tehát 3+1 dologra lesz szükséged:

Ha ezek megvannak, akkor biztonságosan és olcsón tudsz kriptovalutát (Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, stb.) venni és tárolni.

FIGYELEM! Az ebben a cikkben leírt információk tájékoztató jellegűek és semmi esetre sem minősülnek befektetési tanácsnak. Minden olvasó a saját döntéseiért felelős. Ezzel együtt szerkesztőségünk mindenkit buzdít arra, hogy mindenki alaposan mérje fel minden potenciális befektetése teljes kockázatát és ne feledje, hogy jelenleg a kriptó-befektetések kiemelten kockázatos befektetésnek számítanak. Az aranyszabály: sose kockáztass több pénzt, mint amennyit hajlandó vagy elveszíteni. A cikk írója semmilyen felelősséget nem vállal az olvasó esetleges veszteségeiért. A cikk promóciós linkeket tartalmaz.

Hajrá!

Promókód Csapat